Wat zijn de voor- en nadelen van elektrisch rijden?

UW SELECTIE AANPASSEN

Auto:
Auto snelladen:
Nee
Mobility Mix:
Nee
Laden buiten NL:
Nee
Gegevens wijzigen

SELECTEER ELEKTRISCHE AUTO

Eenvoudig online laadpassen vergelijken. Selecteer het merk en model auto dat u wilt gaan opladen en bekijk welke laadpas de goedkoopste optie voor u is.

SNELLADEN

De gekozen auto kan worden opgeladen middels snelladen. Wil je een laadpas waarmee je ook kunt snelladen? Hoe vaak per jaar verwacht je te gaan snelladen?

Wilt u uw auto snelladen?

TOELICHTING

Hoeveel kilometer wil je per jaar elektrisch gaan rijden (inschatting)? Let op, een plug-in hybride rijdt ook een deel niet-elektrisch kilometers.

AANTAL ELEKTRISCHE KILOMETERS

KM

MOBILITY MIX

Dient de laadpas geschikt te zijn voor Mobility Mix?

AANTAL ELEKTRISCHE KILOMETERS


BUITENLAND

Alle laadpassen zijn bruikbaar in Nederland. Wil je ook in het buitenland kunnen laden?

AANTAL ELEKTRISCHE KILOMETERS


Gebruik

Leverancier

Elektrisch rijden wordt steeds populairder en u ziet steeds meer elektrische auto’s op de weg. Maar wat zijn de voordelen en nadelen van elektrisch rijden eigenlijk? En is het voor u interessant om elektrisch te gaan rijden?

 

Voordelen elektrisch rijden

·         Het eerste grote voordeel is dat het voordelig kan zijn om elektrisch te rijden. Iedereen die elektrisch rijdt heeft belastingvoordelen omdat de overheid duurzame auto’s stimuleert. Bovendien betaalt u minder bijtelling als u de auto zakelijk leaset. Echter gaat deze bijtellingsregeling wel veranderen. In het blog is “elektrisch rijden daadwerkelijk voordeliger” kunt u meer lezen over de baten en lasten van elektrisch rijden.

·         Elektrisch rijden is beter voor het milieu. CO2 is slecht voor het milieu, het tast de ozonlaag aan en hierdoor warmt de aarde op. Een volledig elektrische auto stoot geen Co2 uit, maar ook hybriden en plug-in hybriden hebben een lagere uitstoot dan traditionele auto’s.

·         Duurzame energie is hernieuwbaar. Dit in tegenstelling tot fossiele brandstoffen, want die zijn op aan het raken. Door elektrisch te rijden worden de kostbare fossiele brandstoffen gespaard. Duurzame energie kan op talloze manieren worden opgewekt; zonne-energie, windenergie, waterkracht en nog veel meer.

·         U kunt de energie zelf opwekken. U kunt bijvoorbeeld met zonne-energie zelf stroom opwekken en die door middel van een thuisbatterij in uw auto laden.

 

 

Nadelen elektrisch rijden

·         Hoge aanschaf prijs. Elektrische auto’s zijn duur in de aanschaf. Dit komt vooral doordat de accu’s veel kosten. In vergelijking met een vergelijkbare benzine of diesel auto is een elektrische auto al snel 7000 euro duurder.

·         Kleine actieradius. Vooral de volledig elektrische auto’s hebben (nog) een kleine actieradius. Voor veel mensen is dit een nadeel want een radius van 150 kilometer is niet veel als u ver moet reizen voor bijvoorbeeld uw werk.

·         Laden kost veel tijd. Een auto helemaal opladen kan veel tijd kosten. Snelladen verlaagd de laad tijd wel drastisch maar zelfs snelladen kost vaak nog 40-60 minuten voor een volle accu. Er komen wel steeds meer snellaadpunten in Nederland. U kunt hier meer lezen over het opladen van uw auto.

·         Steeds meer mensen gaan elektrisch rijden. Hierdoor zijn laadpunten steeds vaker bezet en kost het laden u nog meer tijd en moeite. 

07 November, 2016 | Admin
Loading

Add Comment