Wat zijn de soorten elektrische auto’s?

UW SELECTIE AANPASSEN

Auto:
Auto snelladen:
Nee
Mobility Mix:
Nee
Laden buiten NL:
Nee
Gegevens wijzigen

SELECTEER ELEKTRISCHE AUTO

Eenvoudig online laadpassen vergelijken. Selecteer het merk en model auto dat u wilt gaan opladen en bekijk welke laadpas de goedkoopste optie voor u is.

SNELLADEN

De gekozen auto kan worden opgeladen middels snelladen. Wil je een laadpas waarmee je ook kunt snelladen? Hoe vaak per jaar verwacht je te gaan snelladen?

Wilt u uw auto snelladen?

TOELICHTING

Hoeveel kilometer wil je per jaar elektrisch gaan rijden (inschatting)? Let op, een plug-in hybride rijdt ook een deel niet-elektrisch kilometers.

AANTAL ELEKTRISCHE KILOMETERS

KM

MOBILITY MIX

Dient de laadpas geschikt te zijn voor Mobility Mix?

AANTAL ELEKTRISCHE KILOMETERS


BUITENLAND

Alle laadpassen zijn bruikbaar in Nederland. Wil je ook in het buitenland kunnen laden?

AANTAL ELEKTRISCHE KILOMETERS


Gebruik

Leverancier

Er zijn veel soorten en types elektrische auto’s. Hybriden, elektrisch, range extender, plug-in hybride wat is nou precies het verschil en welke is voor u interessant? Wij nemen u aan de hand en gaan u alles vertellen over vormen en mogelijkheden van elektrisch rijden.

 

Volledig elektrische auto’s

Een volledig elektrische auto is een auto die volledig op elektriciteit rijdt. Deze auto heeft geen verbrandingsmotor maar alleen maar accu’s. U kunt uw auto opladen bij openbare laadpunten of u kunt de auto bij u thuis of op uw werk opladen. Voor het opladen bij een openbaar laadpunt heeft u een laadpas nodig. Laadpassen vergelijken is handig voor u zodat u weet welke laadpas het beste bij u past. Meer informatie over het opladen van uw auto kunt u hier vinden. Een volledig elektrische auto stoot geen CO2 uit en krijgt hierdoor een voordelig bijtellingspercentage als u de auto zakelijk leaset. Het bijtellingspercentage is 4% en dit zal waarschijnlijk tot minimaal 2020 zo blijven. Het kan daarom erg interessant zijn om een volledig elektrische auto te leasen want u bespaard tot opzichte van het alternatief (22% bijtelling) veel geld. U kunt hier meer lezen over of elektrisch rijden daadwerkelijk voordeliger is.

 

De populairste volledig elektrische auto’s:

 • Tesla Model S. U rijdt deze auto vanaf ongeveer 70.000 euro. De tesla heeft een actieradius van 502 kilometer, maar dit onder de beste omstandigheden. De actieradius zal in praktijk dus lager liggen. U kunt de auto normaal opladen maar ook snelladen. De Tesla genereerd een vermogen van 315 PK.
   

Tesla Model S

 

 • BMW I3. Deze auto kost nieuw ongeveer 35.000 euro en heeft een actieradius van 190 kilometer. Dit is uiteraard onder ideale omstandigheden. De BMW levert 125 PK met een topsnelheid van 150 kilometer per uur. Deze auto heeft de mogelijkheid om te snelladen.
   

BMW I3

 

 • Volkswagen E-up! Is de zuinigste elektrische auto en heeft een actieradius onder ideale omstandigheden van 160 kilometer. De volkswagen kost ongeveer 25.000 euro. Ook de e-Up! Heeft de mogelijkheid tot snelladen.
   

Volkswagen E-up

 

 • Mercedes B-Klasse Electric Drive. Met een actieradius van 200 kilometer en een prijs van 40.000 euro is de Mercedes zeker een concurrent. De auto kan echter niet snelladen, dit is wel een groot nadeel. De auto komt wel op een 2e plek qua vermogen met 177 PK.
   

Mercedes B-Klasse Electric Drive

 

 • Renault Zoë 65. Deze auto heeft een verbazingwekkende hoge actieradius, namelijk 210 kilometer. Daarnaast is het bij deze auto mogelijk om de accu’s te huren zodat de auto u maar 20.000 euro kost. Met 87 PK en een topsnelheid van 135 is het niet de krachtigste auto, maar hij is wel erg zuinig.
   

Renault Zoë 65

 

 

Elektrische auto’s met range extender

Een range-extender rijdt ook volledig op stroom maar heeft ook een kleine verbrandingsmotor. Deze verbrandingsmotor werkt als range-extender; bereikvergroter. De verbrandingsmotor verbrandt indien nodig fossiele brandstof om de accu op te laden. De verbrandingsmotor drijft dus nooit direct de wielen aan. Zo blijft de reis elektrisch, alleen verbruikt u wel een fossiele brandstof. Het nadeel aan dit type auto is dat het bijtellingspercentage 15% is in plaats van 4%. Ook is het minder goed voor het milieu. Een groot voordeel is dat het bereik van de auto drastisch verhoogd wordt. Als u nu een range-extender koopt kunt u het bijtellingspercentage van 15% de komende 5 jaar houden, het bijtellingspercentage gaat veranderen.

 

De populairste range-extender auto’s:

 • Opel Ampera. De Car of the Year 2012. De Opel heeft een elektrisch bereik van maximaal 80 kilometer. Echter met een volle tank benzine wordt de actieradius opeens 500 kilometer. Dit betekend dus dat u de auto bijvoorbeeld goed kunt gebruiken voor woon-werk verkeer en dit waarschijnlijk volledig elektrisch kunt doen. De auto kost ongeveer 40.000 euro.
   

Opel Ampera

 

 • BMW i3 met extender. De BMW i3 is volledig elektrisch en met extender beschikbaar. Met de 9 liter benzinetank neemt de actieradius van 200 toe naar 300 kilometer. Let wel op, dit is de theoretische range. Met een topsnelheid van 150 kilometer per uur en een vermogen van 125 PK is het een zeer interessante auto voor om en nabij de 40.000 euro.

  BMW i3 met extender
   
 • Chervrolet Volt. Ook de Chervrolet heeft een range extender. Alleen is deze auto niet meer beschikbaar op de Europese markt zodat de Opel haar positie kan versterken op de elektrische auto markt.
   

Chervrolet Volt

 

 

Plug-in Hybride aangedreven auto’s

Een alternatief voor de volledig elektrische auto en de range-extender is de plug-in hybride. Deze auto heeft zowel een elektromotor die op te laden is aan een stopcontact als een verbrandingsmotor. Een plug-in hybride heeft veel voordelen. De auto is zuiniger dan een reguliere fossiele brandstof auto, heeft een grotere range dan een elektrische auto, heeft een voordelig bijtellingspercentage van 15% en nog veel meer. U kunt voor uw woon-werk verkeer de auto waarschijnlijk volledig elektrisch gebruiken.

 

De populairste plug-in hybriden:

 • Mitsubishi Outlander. U rijdt deze auto vanaf ongeveer 30.000 euro. U kunt ongeveer 60 kilometer elektrisch rijden en de auto heeft een actieradius van 824 kilometer. U kunt snelladen met de auto.  De auto heeft 148 pk en heeft een topsnelheid van 192 kilometer per uur.
   

Mitsubishi Outlander

 

 • Volkswagen Golf GTE. 201 pk, topsnelheid 217 kilometer per uur, Actieradius 939 Km, waarvan 50 km elektrisch. Dit alles voor een prijs van ongeveer 38.000 euro.

 

Volkswagen Golf GTE

 

 • Toyota Auris. Verkrijgbaar vanaf ongeveer 21.000 euro. U kunt deze toyota volledig zelf samenstellen, van exterieur tot interieur en motor.
   

Toyota Auris

 

 • Audi A3 Sportback E-Tron. Deze audi kost ongeveer 38.000 euro. Rijdt op benzine en heeft een actieradius van 940 kilometer. Met 201 PK en een topsnelheid van 222 kilometer per uur is het echt een sportieve auto. De auto heeft daarnaast voorwielaandrijving en 350 Nm koppel.
   

Audi A3 Sportback E-Tron

 

 • Mercedes- Benz C 350 E. Is beschikbaar vanaf ongeveer 50.000 euro. Rijdt op benzine en heeft een actieradius van 31 kilometer elektrisch. Met een topsnelheid van 250 kilometer per uur en 275 Pk is dit de snelste plug-in hybride die we hier behandelen.
   

Audi A3 Sportback E-Tron

 

 

Hybride auto’s

Een laatste type van elektrische auto’s is een hybride auto. Deze auto lijkt sterk op de plug-in hybride alleen heeft de hybride niet de mogelijkheid op te laden door middel van een stekker. De accu wordt enkel opgeladen tijdens het rijden. De auto kan wel op die opgewekte stroom rijden en het rijden op benzine ondersteunen.

 

De populairste hybride auto's:

 • De Prius is net als de Auris verkrijgbaar in veel verschillende vormen. U kunt zelf het interieur en exterieur inrichten en het motorblok kiezen. De Toyota is beschikbaar vanaf ongeveer 21.000 euro.
   

         Toyota Prius

 

 • Honda Civic. Bij de Honda kunt u kiezen uit een model en daar een motor bij kiezen. Dus bijvoorbeeld het sport model met de 1.8L i-VTEC motor. De auto is te koop vanaf ongeveer 19.000 euro.

 

Honda Civic

 

03 November, 2016 | Admin
Loading

Add Comment