Wat Is Snelladen Precies

UW SELECTIE AANPASSEN

Auto:
Auto snelladen:
Nee
Mobility Mix:
Nee
Laden buiten NL:
Nee
Gegevens wijzigen

SELECTEER ELEKTRISCHE AUTO

Eenvoudig online laadpassen vergelijken. Selecteer het merk en model auto dat u wilt gaan opladen en bekijk welke laadpas de goedkoopste optie voor u is.

SNELLADEN

De gekozen auto kan worden opgeladen middels snelladen. Wil je een laadpas waarmee je ook kunt snelladen? Hoe vaak per jaar verwacht je te gaan snelladen?

Wilt u uw auto snelladen?

TOELICHTING

Hoeveel kilometer wil je per jaar elektrisch gaan rijden (inschatting)? Let op, een plug-in hybride rijdt ook een deel niet-elektrisch kilometers.

AANTAL ELEKTRISCHE KILOMETERS

KM

MOBILITY MIX

Dient de laadpas geschikt te zijn voor Mobility Mix?

AANTAL ELEKTRISCHE KILOMETERS


BUITENLAND

Alle laadpassen zijn bruikbaar in Nederland. Wil je ook in het buitenland kunnen laden?

AANTAL ELEKTRISCHE KILOMETERS


Gebruik

Leverancier

Wat is snelladen precies?

 

De eerste snellader voor elektrische auto's werd officieel geopend in 2011. Sindsdien is het aantal explosief toegenomen net als het aantal publieke en semi-publieke oplaadpunten. Op onze pagina over publieke laadpunten. kunt u bekijken of het laadstation beschikbaar is en wat voor type laadpunt het is. Er zijn nu ongeveer 500 snellaadpunten in Nederland. Bij het snelladen wordt gebruikt gemaakt van gelijkstroom (direct current, DC). Standaard wordt er gebruik gemaakt van wisselstroom (alternative current, AC) en dit komt ook uit standaard uit het net. Wisselstroom moet daardoor door middel van een adapter of omvormer omgezet worden in gelijkstroom.

 

In ongeveer 30 minuten kan een accu van een elektrische auto al vol zijn door het gebruik van een hoog voltage en gelijkstroom. Echter is voor deze manier van laden wel een eigen oplaadinfrastructuur nodig van ongeveer 45 kW en een laadstekker. Laders die hier tegen kunnen zijn groot en prijzig en zijn vaak verwerkt in het snellaadstation om kosten en gewicht te besparen in de auto’s. Via ons filter kunt u bekijken of uw auto geschikt is voor snelladen. Wanneer snelladen mogelijk is voor uw type auto dan zal de optie snelladen verschijnen. U kunt ook contact opnemen met uw merkdealer om te kijken of uw auto geschikt is voor snelladen indien uw auto niet in ons filter staat. 

 

Fastned snellaadstation

Bron afbeelding

 

Voor- en nadelen van snelladen

Voordelen van snelladen:

· Het duurt een stuk minder lang. Snelladen is vaak in 30 minuten al klaar. Thuis laden kan soms wel tot 10 uur duren en publiek laden ongeveer 4-6 uur.

· Het is niet slecht voor een accu. Sommige mensen denken dat snelladen  slechter is voor de accu, dit is echter niet het geval. Een snellader meet tijdens het laden de temperatuur van de accu en indien nodig wordt het laadvermogen verlaagd als de accu te warm wordt.

· U kunt dezelfde laadpas gebruiken die u gebruikt bij publieke laadpunten indien de laapas geschikt is voor snelladen. Dit verschilt per aanbieder en ook dit kunt u selecteren in ons filter.

Nadelen van snelladen:

· Het is duurder. De aanleg van een snellader is duurder omdat er een transformatiestation nodig is om de wisselstroom om te zetten in gelijkstroom. Ook moet er meer betaald worden voor de voor de stroom.

· Snelladen is zwaar voor het netwerk. Snelladen maakt gebruik van een hoger vermogen wat zwaarder is voor het netwerk.

 

 

12 September, 2016 | Admin
Loading

Add Comment