Nederlandse Laadpas straks ook in Duitsland te Gebruiken

UW SELECTIE AANPASSEN

Auto:
Auto snelladen:
Nee
Mobility Mix:
Nee
Laden buiten NL:
Nee
Gegevens wijzigen

SELECTEER ELEKTRISCHE AUTO

Eenvoudig online laadpassen vergelijken. Selecteer het merk en model auto dat u wilt gaan opladen en bekijk welke laadpas de goedkoopste optie voor u is.

SNELLADEN

De gekozen auto kan worden opgeladen middels snelladen. Wil je een laadpas waarmee je ook kunt snelladen? Hoe vaak per jaar verwacht je te gaan snelladen?

Wilt u uw auto snelladen?

TOELICHTING

Hoeveel kilometer wil je per jaar elektrisch gaan rijden (inschatting)? Let op, een plug-in hybride rijdt ook een deel niet-elektrisch kilometers.

AANTAL ELEKTRISCHE KILOMETERS

KM

MOBILITY MIX

Dient de laadpas geschikt te zijn voor Mobility Mix?

AANTAL ELEKTRISCHE KILOMETERS


BUITENLAND

Alle laadpassen zijn bruikbaar in Nederland. Wil je ook in het buitenland kunnen laden?

AANTAL ELEKTRISCHE KILOMETERS


Gebruik

Leverancier

Het is straks voor Nederlanders mogelijk om Duitse laadpalen te gebruiken met hun Nederlandse laadpassen. Als je een openbare laadpaal wil gebruiken heb je een laadpas nodig. Vooralsnog is het niet mogelijk om deze passen in het buitenland te gebruiken. Daar komt binnenkort verandering in.

 

Bedrijven als e-Violin en E-Clearin.net gaan ervoor zorgen dat de laaddiensten in Nederland en Duitsland met elkaar gaan communiceren. Vandaag is minister Henk Kamp van Economische Zaken in de Duitse plaats Neuss om de samenwerking te ondertekenen.

 

Laadpas

 

Laadpas gebruiken door heel Europa

 

Nederland werkt aan een ICT-systeem voor openbare laadpalen in Europa, aldus minister Kamp. Dankzij deze samenwerking wordt het makkelijker om laadpassen en laadpalen in Duitsland te gebruiken. Volgens minister Kamp kan je het vergelijken met geld pinnen in het buitenland bij verschillende banken met verschillende pasjes. Om de vraag naar elektrische auto’s te stimuleren is het belangrijk dat er voldoende laadpunten zijn, zowel in Nederland als in het buitenland.

21 November, 2016 | Admin
Loading

Add Comment