Hoe milieuvriendelijk is elektrisch rijden

UW SELECTIE AANPASSEN

Auto:
Auto snelladen:
Nee
Mobility Mix:
Nee
Laden buiten NL:
Nee
Gegevens wijzigen

SELECTEER ELEKTRISCHE AUTO

Eenvoudig online laadpassen vergelijken. Selecteer het merk en model auto dat u wilt gaan opladen en bekijk welke laadpas de goedkoopste optie voor u is.

SNELLADEN

De gekozen auto kan worden opgeladen middels snelladen. Wil je een laadpas waarmee je ook kunt snelladen? Hoe vaak per jaar verwacht je te gaan snelladen?

Wilt u uw auto snelladen?

TOELICHTING

Hoeveel kilometer wil je per jaar elektrisch gaan rijden (inschatting)? Let op, een plug-in hybride rijdt ook een deel niet-elektrisch kilometers.

AANTAL ELEKTRISCHE KILOMETERS

KM

MOBILITY MIX

Dient de laadpas geschikt te zijn voor Mobility Mix?

AANTAL ELEKTRISCHE KILOMETERS


BUITENLAND

Alle laadpassen zijn bruikbaar in Nederland. Wil je ook in het buitenland kunnen laden?

AANTAL ELEKTRISCHE KILOMETERS


Gebruik

Leverancier

 

Vaak wordt er beweert dat elektrisch rijden goed is voor het milieu doordat het de CO2 uitstoot verlaagd. Is dit ook echt zo en geeft de afval van de accu’s niet juist meer milieuproblemen? Helpt elektrisch rijden het milieu echt of is dit maar een fabel?

 

Minder koolstofdioxide CO2

Auto’s worden steeds schoner, met uitvingen zoals de katalysator en het roetfilter wordt de CO2 uitstoot van auto’s verminderd en de impact daarmee op het milieu ook. Bij het verbrandingsproces van een motor komt er CO2 vrij, dit is onvermijdelijk zelfs met katalysators en filters. CO2 is niet giftig voor ons maar het draagt wel bij aan het broeikaseffect. Door het broeikas effect warmt de aarde langzaam op en dit is slecht voor het milieu.

 

Elektrisch auto

Een elektrische auto heeft geen verbrandingsproces en produceert dus geen CO2. Echter, de stroom waar de auto op rijdt moet ook opgewekt worden. Het is niet altijd zeker waar deze stroom vandaan komt, het kan zijn dat deze stroom wordt opgewekt door middel van kolen bijvoorbeeld, op die manier wordt er toch CO2 geproduceerd voor de stroom. Als de stroom opgewekt wordt door middel van windenergie, zonne-energie of een ander duurzaam spreken we van groene stroom.

 

Om de CO2 uitstoot goed te vergelijken wordt er gebruikt gemaakt van de term ‘from well to wheel’ wat van bron tot wiel betekend. Als deze techniek wordt gehanteerd dan heeft een volledig elektrische auto 22% minder CO2 uitstoot zelfs wanneer deze stroom volledig wordt opgewekt in kolencentrales.

 

Daarnaast zijn elektrische auto’s beter voor de gezondheid van de mensen. Auto’s stoten namelijk fijnstof uit en dit is slecht voor de gezondheid. Elektrische auto’s in de binnenstad kan het fijnstof percentage in de stad flink verlagen. Ook zijn elektrische auto’s stiller, dit zorgt dus voor het terugdringen van geluidshinder.

Groene stroom

 

Afvalprobleem

Het afvalprobleem van de accu’s wordt steeds minder. De accu’s kunnen steeds beter gerecycled worden. Veel onderdelen en materialen kunnen hergebruikt worden en in de toekomst kunnen accu’s waarschijnlijk hergebruikt worden. De prijs van elektrische auto’s gaat ook naar beneden door het verbeteren van recyclen. 

 

Lees meer over elektrisch rijden op onze nieuws pagina.

11 November, 2016 | Admin
Loading

Add Comment