Helpt elektrisch rijden het milieu?

UW SELECTIE AANPASSEN

Auto:
Auto snelladen:
Nee
Mobility Mix:
Nee
Laden buiten NL:
Nee
Gegevens wijzigen

SELECTEER ELEKTRISCHE AUTO

Eenvoudig online laadpassen vergelijken. Selecteer het merk en model auto dat u wilt gaan opladen en bekijk welke laadpas de goedkoopste optie voor u is.

SNELLADEN

De gekozen auto kan worden opgeladen middels snelladen. Wil je een laadpas waarmee je ook kunt snelladen? Hoe vaak per jaar verwacht je te gaan snelladen?

Wilt u uw auto snelladen?

TOELICHTING

Hoeveel kilometer wil je per jaar elektrisch gaan rijden (inschatting)? Let op, een plug-in hybride rijdt ook een deel niet-elektrisch kilometers.

AANTAL ELEKTRISCHE KILOMETERS

KM

MOBILITY MIX

Dient de laadpas geschikt te zijn voor Mobility Mix?

AANTAL ELEKTRISCHE KILOMETERS


BUITENLAND

Alle laadpassen zijn bruikbaar in Nederland. Wil je ook in het buitenland kunnen laden?

AANTAL ELEKTRISCHE KILOMETERS


Gebruik

Leverancier

 

Soms lijkt het alsof elektrisch rijden helemaal geen effect heeft op het milieu. Is dit ook echt zo of heeft elektrisch rijden weldegelijk een positieve invloed op het milieu?

 

CO2 uitstoot verminderen

Vaak is de beperkte actieradius van elektrische auto’s een groot probleem. Echter, de elektrische auto’s zouden nu al 90% van de bestaande conventionele auto’s kunnen vervangen. Hiermee zou de CO2 uitstoot in de transportsector dalen met 30 procent. Zelfs wanneer de auto’s alleen s ’nachts opgeladen zouden worden dan zou nog steeds het overgrote deel van de auto’s vervangen kunnen worden. Wanneer dit werkelijkheid wordt zal dit een grote positieve invloed hebben op het klimaat. Daarnaast zal de vraag naar het aantal laadpunten in Nederland enorm toenemen. Deze zullen dan explosief toenemen.

CO2-uitstoot-verminderen

 

Het is tegenwoordig wel makkelijk om uw auto op te laden met een laadpas. In ons filter kunt u berekenen wat voor u de voordeligste laadpas is. Maar er zijn ook nog veel nadelen aan het elektrische rijden. Nadelen zijn bijvoorbeeld de kleine actieradius, de relatief dure nieuwprijs van een auto in vergelijking met een vergelijkbare auto met een conventionele brandstoftank en het gebrek aan beschikbare laadpalen (al neemt dit aantal gestaagd toe). Ook is er veel tijd nodig om een elektrische auto op te laden in vergelijking met het makkelijke ‘volgooien’ van bijvoorbeeld een tank benzine. Echter, de actieradius is vaak toch voldoende, de meeste mensen gebruiken hun auto voor woon werkverkeer. Op die manier kan je de auto s’ nachts of op werk opladen. Het delen van een conventionele fossiele brandstofgebruiker kan het probleem van de actieradius ook oplossen, wanneer u echt een grote actieradius nodig heeft kunt u dit voertuig gebruiken.

 

Rond 2023 zullen elektrische auto’s waarschijnlijk ongeveer even duur zijn als vergelijkebare benzine of diesel auto’s. Dit moet voornamelijk komen door een ontwikkeling in de batterijen. Op het moment zijn de Li-ion batterijen nog te duur, hebben te weinig capaciteit en duurt het laden te lang. U kunt meer over accu’s lezen in ''Is snelladen slecht voor een auto-accu.''

14 October, 2016 | Admin
Loading

Add Comment