Bijtelling 2017 voor lease auto´s

UW SELECTIE AANPASSEN

Auto:
Auto snelladen:
Nee
Mobility Mix:
Nee
Laden buiten NL:
Nee
Gegevens wijzigen

SELECTEER ELEKTRISCHE AUTO

Eenvoudig online laadpassen vergelijken. Selecteer het merk en model auto dat u wilt gaan opladen en bekijk welke laadpas de goedkoopste optie voor u is.

SNELLADEN

De gekozen auto kan worden opgeladen middels snelladen. Wil je een laadpas waarmee je ook kunt snelladen? Hoe vaak per jaar verwacht je te gaan snelladen?

Wilt u uw auto snelladen?

TOELICHTING

Hoeveel kilometer wil je per jaar elektrisch gaan rijden (inschatting)? Let op, een plug-in hybride rijdt ook een deel niet-elektrisch kilometers.

AANTAL ELEKTRISCHE KILOMETERS

KM

MOBILITY MIX

Dient de laadpas geschikt te zijn voor Mobility Mix?

AANTAL ELEKTRISCHE KILOMETERS


BUITENLAND

Alle laadpassen zijn bruikbaar in Nederland. Wil je ook in het buitenland kunnen laden?

AANTAL ELEKTRISCHE KILOMETERS


Gebruik

Leverancier

Er is veel onduidelijkheid over de bijtelling voor zakelijke lease auto´s. Wat duidelijk is, is dat er in 2017 veranderingen doorgevoerd gaan worden. Elektrisch rijden blijft waarschijnlijk voordelig. Wanneer u elektrisch rijdt heeft u een laadpas nodig om uw auto op te laden bij oplaadpalen. Dit geldt dus voor elektrische auto’s en plug-in hybriden. U kunt hier meer lezen over het opladen van uw auto met en zonder oplaadpas. 

 

Bijtelling vanaf 1 januari 2017

Na Prinsjesdag is het definitief dat het kabinet het stelsel voor autobelastingen wil vereenvoudigen. De belangrijkste verandering voor ons is dat het aantal bijtellingspercentages verminderd wordt. Dit gaat namelijk van vier percentages naar twee voor auto´s die vanaf 1 januari 2017 voor het eerst de weg opgaan. Alle auto´s behalve volledig elektrische auto´s gaan vanaf 2017 22% bijtelling betalen. Dit geldt dus ook voor hybride auto´s en plug-in hybride auto’s. In de onderstaande tabel kunt u zien hoe dit precies in zijn werk gaat. Voor volledig elektrische auto’s betaalt u dus 4% bijtelling, echter geldt dit alleen voor auto’s met een catalogus waarde tot 50.000 euro. Als uw auto duurder is dan 50.000 euro dan betaalt u over de meerprijs 22%. Dus als u bijvoorbeeld een auto aanschaft van 60.000 euro dan betaalt u over de eerste 50.000 euro 4% en over de overige 10.000 22%.  Ook het bijtellingspercentage van 35% voor youngtimers blijft van kracht.

 bijtelling elektrisch leasen 2017

 

Het kabinet wil dat er in 2035 alleen nog volledig emissievrije auto’s worden verkocht. En in 2050 moeten er alleen nog emissievrije auto’s op de weg zijn. Vandaar dat de overheid volledige elektrische auto’s blijft stimuleren. Echter, als u voor 1 januari 2017 uw auto voor vijf jaar inschrijft in het kentekenregister dan blijft het dan geldende bijstellingspercentage van kracht voor die komende 5 jaar. Dit is dus slim als u geld wilt besparen. Vanaf 1 januari 2017 wordt per jaar gekeken of de auto nog in aanmerking komt voor het verlaagde bijtellingspercentage volgens de dan geldende regels. 

05 October, 2016 | Admin
Loading

Add Comment